Simptomi

Plankumu simptoms aprakstas kā stripiņas vai plankumi kuram ir dažāda krāsa uz ziedlapam.Simptomi ir diezgan nestabili un ir atkarīgi no zieda stingrības un no auga vecuma, kad tas tika inficēts. Krāsu variācijas ir atkarīga no lokala intensīva izplaukuma ,pigmenta okomulacijas inficētās ziedlapas augšējos epidermas slaņos.

Pigmentācijas izmaiņas var parādīties tikai pēc tam kad normāla ziedu krāsa jau ir attistījusies. Ir aprakstītas divu veidu krāsas izmaiņas.Gaiši plankumi parādas tad, kad augšējais pigments izzied(vicvetaet) ( balti vai dzelteni plankumi )mezofilas šūnas kļūst redzamas. Gaišas krāsas parādas kā nepareizas formas stripas uz normālas pigmentācijas fonā. Tumšas krāsas parādas tad, kad epidermiālas šūnas intensivāk uzkrāj antociānus bet gaiši kad mazāk. Uzreiz divas gan tumši gan gaiši plankumi var parādīties uz viena un tā paša ziedā , tie parādās rēti uz malam vai augšā ziedlapām. Par īstājiem Rembrant tulpem tika nosauktas tieši šis tulpes kurām piemīta gan gaišas gan tumšas izmaiņas ziedlapas pigmentācijā. Ziediem vēl var būt krāsojums kurš atgadina “uguns meles” un atrodas ziedlapas malas. Origināli ši veida ziedi satur divu veida sarkanas krāsas tonus – asinīgas - dzeltenas, rozas – baltas.

Tomēr vīruss var nodarīt nopietnus kaitējumus augiem. Tulpes kuri tiek inficēti agrājos augšanas stadijas var būt reducēti izmēri un maz spēku talākai augšanai. Tādēļ ir svarīgi zināt tie šo laiku kad augu var inficēt ar vīrusu, citadak tas var neattistīties talākaja augšanā. Tiem var arī rasties reproduktīvi traucējumi.