Saites uz dažiem rakstiem par sidra ražošanas tehnoloģijām, tradīcijām, vēsturi



saite

īss apraksts par to, kas atrodams šajā lapā
http://ourworld.compuserve.com/homepages/andrew_lea/ Iespējams, pati informējošākā un plašākā lapa, kas stāsta par visu, kas saistīts ar sidru - sākot no vēstures un tautu parašām, līdz pat zinātniski mikrobioloģiskiem un bioķīmiskiem sidra gatavošanas aspektiem. Lapas autors -  Andrew Lea  - pārstāv Apvienotās Karalistes sidra ražotājus, tādēļ dominējošā ir informācija par sidra tradīcijām šajā valstī.
http://www.aicv.org L’Association des Industries des Cidres et Vins de fruits de l’U.E. (A.I.C.V.) - Eiropas Savienības sidra un augļu vīna ražotāju asociācija.
http://www.ukcider.co.uk/index.htm  Lapa sidra ražotājiem un aktīvajiem interesentiem - informācija par jaunākajiem notikumiem, festivāliem, literatūru, sidra un ražošanas iekārtu tirgu. Iespējas sarakstīties ar domubiedriem.
http://www.vaugrat.demon.co.uk/Gaymer/cyder.htm Ātrai priekšstata gūšanai par to, kas ir sidrs, kā arī par sidra vēsturi Anglijā. Noderēs tiem, kam maz laika, kā arī sliņķīšiem!!!
http://www.history-of-cider.com Labi raksti vispārīgai priekšstata gūšanai. Apraksti nav pārāk detalizēti, tomēr aptver pietiekami plašu informācijas spektru - par visu pasauli, ne tikai par Angliju, kā tas ir  lielākajā daļā citu lapu.

atpakaļ uz sākumu