Dažādas noderīgas interneta saites:

http://www.hon.ch/Hepatitis/HBV_Chap1-3.html - lapas autors ir "Health On the Net Foundation", kas atrodas Ženēvā. Lapas mērķis ir sniegt informāciju par dažādām slimībām. Šeit īsi un vienkārši aprakstīts par Hepatīta B vīrusu un tā izraisīto slimību, simptomiem un vakcināciju. Angļu valodā.

http://www.cdc.gov/ncidod/diseases/hepatitis/b/fact.htm - lapas autors ir "National Center for Infectious Deseases". Šeit var atrast informāciju par visiem Hepatītu saslimšanas veidiem, slimību simptomu apraksts, kā arī par slimību izplatīšanās veidiem un aizsardzības līdzekļiem. Angļu valodā.

http://www.meine-gesundheit.de/mains/mnkrank.html - "Meine Gesundheit". šajā lapā var atrast informāciju par dažādām infekcijas slimībām, simptomiem, izplatīšanās veidiem un aizsardzību. Dažādu ārstniecības līdzekļu saraksti. Noderīga informācija ceļotājiem par vakcinēšanos. Vācu valodā.

http://www.virology.net/Big_Virology/BVHomePage.html - lielā vīrusu attēlu "grāmata". Lapa ir paredzēta izglītības nolūkiem. Šeit ir īsumā aprakstīta dažādu vīrusu sistemātika, morfoloģija, kā arī apkopoti dažādi elektronmikroskopijas un ar datoru modelēti vīrusu attēli. Angļu valodā.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?db=PubMed - meklēšanas sistēma, kurā ir iekļautas dažādas lielas datu bāzes: PubMed, Nucleotide and Protein Sequences, Complete Genomes u.d.c. Var atrast daudzus zinātniskos rakstus par noteiktām tēmām galvenokārt molekulārajā bioloģijā. Angļu valodā.

http://www.nlm.nih.gov/ - ASV nacionālā medicīnas bibliotēka. Šeit var atrast informāciju par veselību, medicīnas vēsturi, cilvēka genoma izpētes jaunumi, biomedicīnas jaunumi, vides veselība & toksikoloģija, "online" digitālie projekti, kā arī virtuālais bibliotēkas katalogu serviss. Angļu valodā.

http://www.virustaxonomyonline.com/virtax/lpext.dll?f=templates&fn=main-h.htm - viss par dažādu vīrusu sistemātiku, DNS vai RNS sekvences. Lapā ir apkopoti visu atklāto vīrusu klasifikācija un sistemātika, kas ir apstiprināta ICTV no 1970 g. līdz 1999 g. Angļu valodā.

Autore I. Liekniņa
Pēdējo reizi mainīts: [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive]