Pazīmes

Šim pasaules lielākajam gaļēdājam-somainim ir drukns ķermenis ar relatīvi lielu, platu galvu un īsu, druknu, konusveidīgu asti, kas klāta matiem. Kājas īsas, līkas, visas vienāda garuma. Kažoks lielākoties ir pilnīgi melns, bet astes apvidū un uz krūtīm bieži ir balti plankumi. Baltie laukumi kalpo kā marķieris, kā individuālas atšķirības zīmes; to izvietojums un izmēri stipri variē. Ausis īsas, no ārpuses klātas matiem, iekšpusē - gludas, rozā krāsā, bet dusmās tās kļūst tumšāk sarkanas. Deguns kails, melnā krāsā, pie pamatnes brūns. Lūpas klātas daudzām kārpiņām, tām apkārt garas ūsas.
Ķermeņa izmērs variē atkarībā no diētas un dzīves vietas (50-75 cm). Tēviņi parasti ir lielāki par mātītēm. Pieaudzis tēviņš sver līdz 12 kg. Vispār šis dzīvnieks atgādina nelielu lāci. Vienīgā atšķirība ir soma. Tā izskatās pēc pakavveidīgas ādas krokas, kuras atvere vērsta uz dzīvnieka dibengalu. 
   













           Uwe Schmitt, 2001                                                                                                                                              The Tasmanian Devil Park, 2003


                                                                                                                                                                              


Lauma Strazdiņa 2004