Saites uz lapām par pupuķiem

Latvijas Ornitoloģijas biedrība. Pupuķi (http://www.lob.lv/lv/pupuki/)
Samērā detalizēta informācija par pupuķiem Latvijā. Pamatinformācija būtiski neatšķiras no tā, kas rakstīts šajā lapā, jo autors ir viens un tas pats. Ornitoloģijas biedrības lapā atrodama informācija arī par pupuķu pētījumiem (piemēram, provocēšanu ar balss ierakstu) un iespējām tajos iesaistīties.

Putni Latvijā un pasaulē. Pupuķis Upupa epops (http://www.putni.lv/lvp_upuepo.htm)
Pupuķa sadaļa Agra Celmiņa lapā par Latvijas putniem. Šeit pieejama īsa informācija par pupuķi un tā sastopamību Latvijā. Norādīti agrākie un vēlākie novērošanas datumu. Ja putns redzēts agrāk vai vēlāk, noteikti ir vērts ziņot Agrim Celmiņam.

Hoopoe Page (http://www.montereybay.com/creagrus/hoopoes.html)
Lapas autors ir Dons Robersons. Lapā sniegta vispārīga informācija par pupuķiem visā pasaulē. Autors visvairāk uzmanības velta sistemātikas jautājumam. Noderīgas atsauces uz darbiem, kuros šis jautājums apskatīts.  Pats autors atbalsta uzskatu, ka pastāv divas vai trīs pupuķu sugas (un apgalvo, ka ir novērojis visas trīs).

Birdguides. Hoopoe Upupa epops (http://www.birdguides.com/html/vidlib/species/Upupa_epops.htm)
Ļoti īsa, vispārīga informācija (noteikšana, biotopi, izplatība, skaits) par pupuķiem ar uzsvaru uz Lielbritāniju, kur tie šobrīd novērojami gandrīz tikai migrāciju laikā. Nedaudz informācijas par pupuķu skaitu un izplatību arī Eiropā. Dažas filmiņas, ko var noskatīties tikai reģistrēti lietotāji.

Birds of Britain. Hoopoe (http://www.birdsofbritain.co.uk/bird-guide/hoopoe.htm)
Vispārīga informācija par pupuķi, kas pasniegta visai mākslinieciskā stilā. Uzsvars atkal likts uz Lielbritāniju. Daudz detalizētāka informācija par pupuķu novērojumiejm šajā valstī nekā iepriekšējā lapā. Šeit atrodama arī informācija kādos biotopos pupuķis novērojams Lielbritānijā migrāciju laikā.

Hoopoe Info Page (http://www.safaricamlive.com/Encyclopedia/birds/hoopoes/Hoopoe%20Info.htm)
Ļoti īsa informācija par pupuķiem Dienvidāfrikā. Fakti par noteikšanu,  balsi, izplatību, statusu, biotopiem, uzvedību un ligzdošanu šajā teritorijā. Informācijas ļoti maz, taču pat tā var būt interesanta un noderīga. Uzmanību vērts pievērst sadaļai “Ligzdošana”  (“Breeding”) un salīdzināt to ar informāciju par Latviju.

Vides Vēstis. Pupuķis - sengrieķu valdnieks un dārzkopju draugs (http://www.vv.vak.lv/content.asp?ID=70&what=40)
Raksts par pupuķi žurnāla "Vides Vēstis" 2004. gada maija-jūnija numurā. Tā kā šis nav raksts zinātnsikā žurnālā, visa informācija pasniegta samērā mākslinieciskā noformējumā. Rakstā atrodami ne tikai fakti par pupuķu dzīvi, bet arī informācija par to nozīmi kultūrā (atsauces uz sengrieķu mītiem, Bībeli u.tml.).

UZ SĀKUMU

Autors: Viesturs Ķerus
Pēdējās pārmaiņas: 06.01.2005.