Noderīgas adreses


http://www.varam.gov.lv/

Vides ministrijas mājaslapa. Tajā iespējams gūt informāciju par jaunākajiem likumiem dabas aizsardzībā. Noskaidrot, kādas vienošanās pieņemtas, ar ko saskaņotas. Vai likumi ir spēkā esoši. Ļoti būtiska lapa, kurā būtu jāorientējas katram dabas draugam, lai spētu pārliecināt un aizstāvēt tās pretiniekus, tos, kam svarīgāka liekas nauda šajā brīdī, nevis nākotne sev un citiem visapkārt.

http://www.lva.gov.lv/daba/lat/biodiv/invazivas_sugas.htm#sa

Pasniedzējas Brigitas Laimes veikums. Vispilnīgākais un aptverošākais apkopojums par Latviju ar tās invazīvajām sugām. Noteikti vērts izlasīt tiem, kas par šo tēmu interesējas pirmo reizi, kā arī tiem, kas jau kaut ko ir šajā jomā apguvuši. Tekstā iekļauta tabuliņa ar visinvazīvākajām sugām, izveidoti to apraksti.

http://www.videsprojekti.lv/lv/jaunumi/jaunumi28/

http://www.videsprojekti.lv/

Interesanta lapa ar to, ka arī Latvijā sāk pretoties ienākošajām sugām. Tomēr salīdzinoši jauns pasākums, kurš pamazām piesaista naudu un interesi. Maz esam dzirdējuši par invazīvo sugu kaitīgumu, šajā lapiņā tās ir sāktas jau apraksīt.

http://lv.invasive.info/

Latvijas svešzemju sugu datu bāze ar sugu sarakstu. Iekšauti zīdītāji, zivis, fitoplanktons, bezmugurkaulnieki un augi. Latvijas aktivitātēm un mērogam tas ir liels darbs, kas paveikts. Iespēja izmantot informācijas iegūšanai.


http://www.f-lohmueller.de/botanic/Balsaminaceae/Impatiens/Impatiens01.htm

Interesanta ar daudz bildēm, kurās redzama auga nepārtraktā mainība, dažādās formas, kas apmāna skatītāju.Nozīmīgi ģenētikā, kad jāpēta, vai sugas ģenētiski atdalās, vai jau kļuvušas stipri atšķirīgas pēc ģenētiskā materiāla vai vēl ne.


Uz sākumu

Astra Garkāje, 26.01.2006.