Noderīgas saites

Ja Jūs ir ieinteresējis šajā lapā aprakstītais, tad ziniet - tā ir tikai neliela daļa no plašās tēmas, kas saucas Vīrusiem Līdzīgās Daļiņas. Cerams, ka zemāk norādītajās atsaucēs Jūs atradīsiet daudz plašāku aprakstu par sev interesējošām lietām. Vienkārši klikšķiniet uz norādes, un aiziet - Jūsu priekšā ir stāv plašas iespējas izzināt Jums vēl nezināmo.

Nacionālais Biotehnoloģijas Informācijas Centrs (NCBI)

Nacionālais Biotehnoloģijas Informācijas Centrs - viena no plašākajām rakstu krājumu vietnēm Internetā, pieejami ne tikai daudzu rakstu "abstrakti", bet arī pilni raksti par medicīnas tēmu. Ļoti plašas datubāzes (gan proteīnu struktūras, gan dažādu organismu genomi). Šajā lapā pieejamas arī dažādas programmas, kas saistītas ar molekulāro bioloģiju. Lapa ir tik plaša, ka jebkurš interesants te atradīs kaut ko sev noderīgu.

VIPER (Virus Particle Explorer)

VIPER - tas ir informācijas avots, kas saistīts ar augstas izšķirtspējas vīrusa struktūru analīzi. Šī vietne ir tieši saistīta ar vīrusiem līdzīgajām daļiņām, jo ir aptverta ne tikai ikosaedrisko vīrusu kapsīdu proteīnu analīze, bet ir pieejami dažādi rīki, kā uzkonstruēt veselu vīrusu no atsevišķiem vīrusa apvalka proteīniem. Turklāt, vīrusu struktūras attēlošanai tiek izamantotas proteīnu datu bankas datubāzes.

Protein Data Bank

Proteīnu Datu Banka - plašākā proteīnu datu bāze Internetā, pieejami dažādi rīki to analīzei. Proteīnu struktūru analīze saistīta ar nukleotīdu sekvenci, funkcijām un slimībām. Šīs lapas saturs saistīts ar Starptautisko Proteīnu Datu Banku.

Large Scale Biology

Plaša Mēroga Bioloģijas kompānija - tieši ar VLD daļiņām nesaistīta vietne, bet ir pieejams viegli uztverams ilustratīvs materiāls par vīrusu vektoriem, to izmantošanu. Šei ir atrodamas arī citas interesantas lietas, kas gan, galvenokārt, saistītas ar rūpniecisku dažādu produktu realizēšanu.

Pataloģiskās Mikrobioloģijas un Imunoloģijas Departamenta medicīnas skola

Pataloģiskās Mikrobioloģijas un Imunoloģijas Departamenta medicīnas skola - ir publiski pieejama grāmata, kurā smelties informāciju par mikrobioloģija un imunoloģijas pamatiem. Atrodama arī neliela sadaļa par bakteriofāgiem. Patīkami ir daudzie uzskates materiāli, gan sh;emu, gan vienkārši fotogrāfiju veidā.

Saistošā proteomika

Saistošā Proteomika - plašs apraksts latviešu valodā par proteīnu struktūru, īpaši aizraujoša ir sadaļa par proteīnu salocīšanās problēmām, kurai, manuprāt, nekas līdzīgs latviešu valodā nav atrodams.

Proteīnu struktūra

Proteīnu struktūra - neliels apraksts vispārīgā veidā par proteīnu struktūru, kā arī vispārīgi raksturotas metodes, ar kurām tiek noteikta proteīnu telpiskā struktūra. Iepspējams, ka šāds vienkāršs apraksts sniegs nelielu ieskatu tādās metodēs kā rentgenstaru difrakcija un kodolmagnētiskā rezonanse, kas ir izmantojamas dažādu daļiņu (arī bakteriofāgu un vīrusiem līdzīgo daļiņu) analīzē.

Wikipedia

Wikipedia - brīvpieejas Interneta enciklopēdija, kuru var rediģēt ikviens interesents. Iespējams atrast daudzveidīgu informāciju; ir aptvertas daudzas tēmas. Turklāt, šāda veida enciklopēdija ir pieejama arī latviešu valodā. Jāņem vērā, ka šī enciklopēdija nepārtraukti tiek papildināta ar jauniem rakstiem.

Autors un lapas izveides datums
Sākumlapa

Autors: Arnis Strods
e-pasts: astrods@gmail.com
Lapas pēdējais modificēšanas datums:
27.01.2013, 09:15