Noderīgas interneta lappuses


uz sākumu

1.Latvijas Zivju Resursu Aģentūra (LZRA)
                   Pēta zivju resursus un to stāvokli; izstrādā operatīvus ieteikumus par zveju, makšķerēšanu, zivju resursu aizsardzību; nodrošina zinātniskos datus Latvijas dalībai attiecīgajās Eiropas Komisijas un Eiropas Savienības Ministru Padomes struktūrās un to darba grupās, zivju resursu un nozvejas bioloģisko datu un zvejas kuģu darbības ekonomisko datu vākšanu, ikgadēju apkopošanu un datu bāzes uzturēšanu; izstrādā rekomendācijas par zivju resursu mākslīgo atražošanu jūras un iekšējos ūdeņos utml.

2.International Council for the Exploration of the Sea (ICES)
                  
Starptautiskās Jūras pētniecības padome, sadarbojas ar Latvijas Zivju Resursu aģentūru. Šajā organizācijā darbojas 19 dalībvalstis (arī Latvija protams). Organizācija koordinē un sekmē jūras izpēti Atlantijas okeāna ziemeļos, kas sevī ietver arī Baltijas jūru un Ziemeļjūru.

3.Research and teaching in the Department of Systems Ecology at Stockholm University focuses on the study of ecosystems and on sustainable use of natural resources
                  
Šeit var uzzināt par starptautiskajiem pētījumiem Baltijas jūrā, ko veic Stoholmas universitāte. Šajā universitātē veic visa veida ekoloģiskos pētījumus, lai pētītu Baltijas jūras ekoloģiju, kā arī novērtē piesārņojuma ietekmi uz bioloģisko daudzveidību.

4.Referāti par bioloģiju
               
  Šeit var atrast referātus par bioloģiskām tēmām, piemēram, "Latvijas sikspārņi"(Jānis Granāts), "Proteīnu struktūra"(Jānis Rūmnieks) u.c. Tie ir apkopoti grupās: Biotopi, evolūcija, ekoloģija; Augi un sēnes; Dzīvnieki; Putni; Bezmugurkaulnieki; Sīkbūtnes; Vīrusi; Bioķīmija, molekulārā bioloģija, mikrobioloģija, biotehnoloģija, šūnu bioloģija; Veselības kopšana, cilvēku slimības. Tik jāiet un jāmeklē sev interesējošais.

5.Datu katalogs

                Informācijas avoti par savvaļas sugu un biotopu stāvokli Latvijā. Veidojusi Māra Plotniece. Lapa tapusi Sugu un biotopu aizsardzības projekta (sugu un biotopu inventarizācija, aizsardzības plānu izstrāde un dabas aizsardzības struktūru attīstība Latvijā saistībā ar ES Putnu un biotopu direktīvu transpozīciju) ietvaros.

uz augšu

Lapu veidojis Gatis Everts.