http://www.jasonproject.org/whales2001/about/about.html
2001. gadā veiktā ekspedīcija, ko sponsorēja National Geographic. Mērķis bija noskaidrot saikni starp kuprvaļu dziedāšanu un vaļu savstarpējām attiecībām. Kāpēc gan vaļi dzied?

http://www.wtv-zone.com/whales/whales1.html
Neskaitāmi vienreizēji skaisti attēli ar kuprvaļiem, kādus tos var novērot virs ūdens. Lielāko daļu šo attēlu no šīs lapas var arī iegādāties kā izdrukas.

http://www.whalesong.net/
Šī lapa veltīta kuprvaļu dziesmām. Tās doma – dot iespēju lapas apmeklētājiem klausīties vaļu dziesmās “dzīvajā”. Šeit var atrast arī fotogrāfijas, kas tapušas projekta laikā šajā un iepriekšējās sezonās, notikumu dienasgrāmatu, var noklausīties iepriekš tapušus dziesmu ierakstus.

http://www.vanaqua.org/aquanew/fullnews.php?id=1869
Balstoties uz savu pētījumu, Kalifornijas – Bērklija universitātes doktors Žans-Renods Boiserijs (Jean-Renaud Boisserie) apgalvo, ka vaļi nīlzirgiem ir daudz tuvāki radinieki nekā cūkas, kā tika domāts līdz šim.

http://www.aiinc.ca/demos/whale.html
Šajā lapā var mēģināt identificēt vali, kas redzēts. Ekspertsistēma, kas ir visa pamatā uzdos vairākus jautājumus par vaļa izskatu un sniegs visticamāko no iespējām par vaļa sugu.