Noderīgas saites

Lielā vīrusu bilžu grāmata - šī ir ļoti noderīga mājaslapa, kurā var atrast galveno informāciju par lielu daļu vīrusu, to klasifikāciju, morfoloģiju, genomu. Tāpat var aplūkot arī lieliskus attēlus, gan shematiskus, gan elektronmikroskopijas.

Universālā vīrusu datubāze - milzīga Internacionālās vīrusu taksonomijas komitejas mājaslapa, kurā apkopoti visi zināmie vīrusi, virioni un prioni, ieskaitot to aprakstus un bildes. Jāpiemin, ka attēlu šeit nav sevišķi daudz, tikai galvenajām vīrusu dzimtām, un tie visi ir no elektronmikroskopijas, līdz ar to nav tik krāšņi kā "Lielajā vīrusu bilžu grāmatā".

Viss par viroloģiju - ideāla mājaslapa, kurā pašam gandrīz nekas nav jāmeklē, viss jau ir izdarīts! Atliek tikai izvēlēties interesējošo vīrusu un būs pieejams populārāko un plašāko mājaslapu saraksts, kurās atliks vien izlasīt nepieciešamo informāciju.

Alfavīrusu vektori - ļoti labs raksts par alfavīrusiem kā vektoriem gēnu terapijā. Saprotami tiek izskaidrots vektoru princips un mehānisms, to līdzšinējie pielietojumi, salīdzinājums ar citu vīrusu vektoriem, kā arī aplūkots alfavīrusu vektoru pielietojums jaunu vakcīnu izveidē. Noderīgas ir arī atsauces uz citiem labiem rakstiem.

PNAS - noderīga mājaslapa, kurā var sameklēt ļoti daudzus zinātniskus rakstus par visdažādākajām tēmām. Turklāt labākā lietā ir tā, ka visi raksti pieejami PDF formātā par brīvu! Var atrast gan jaunas, gan vecas publikācijas.


Uz sākumu

Lapas autors: Ance Bogdanova
Pēdējo reizi labots: 16.01.2007.