Viskozitātes teorijas
pamati Fruktānu apraksts Fruktānu praktiskais pielietojums Ostvalda viskozimetra izmantošana Rezultāti Secinājumi
Darbā pārbaudītas
fruktanu viskozitātes
izmaiņas dažādu
fizikāli-ķīmisko faktoru ietekmē. Šie faktori bija polifruktānu ķēdes
garums, polifruktānu
ķēdes zarojums, pētāmo fruktānu - inulīna un levāna šķīdumu
koncentrācija,temperatūras
ietekme uz fruktānu šķīdumu viskozitāti, šķīdumu jonu spēka ietekme uz
fruktānu
viskozitāti NaCl vidēs. Veiktie pētījumi parādīja, ka visiem pārbadītie
faktori
ietekmē uz fruktānu viskozitāti. Fruktānu šķīdumi ir pietikami stabili
pie
temeratūras līdz 60oC, pie temperatūrām
no 80 līdz 100oC pokimeri nav
stabili. Mainīgs
pI izmainot arī viskozitāti.
Augstāk
pieminētas īpašības, demonstrēja potenciālu priekš medicīna, pārtikā
un citās rūpniecībās kompanents