Ievads Viskozitātes
teorijas pamati Fruktānu apraksts Fruktānu praktiskais pielietojums Ostvalda viskozimetra izmantošana Secinājumi
Manas izpētes
objekti ir levāns kas ir Zymomonas mobilis baktēriju
biosintēzes produkts(iegūsts LU MBI) un
inulīns augu valsti izplatīts aizsargcukurs, kas augus pasarga no
krasām
temperatūru izmaiņam vidē, no sausuma un citu stresoro vides faktoru
raditajiem
traucējumiem auga kā dzīva organisma bioķīmiskajos procesos. Sakarā ar
virkni
pozitīvu bioloģisku efektu: imūnoregulāciju, taukvielu sintēzes
regulāciju organismā,
gremošanas procesu stimulāciju pastiprinātu zarnu attīrīšanos,
pozitīvās zarnu
mikrofloras(Lactobacillus,
Bifidobacterium) darbības aktivāciju inulīns vai to saturošais augu
materiāls rod zinātniski pamatotu pielietojamies ar veselības
profilaksi
saistītā funkcionālā uzturā un uztura bagātinātājos. Sajā sakarībāir
svarīgi
izpētīt fruktāna viskozitāte un stabilitāti dažados vides apstākļos.
mēs izvēlējamies
izpeētu tādus fizikāli – ķīmiskos faktorus kā: