Noderīgas interneta adreses par GFP

Green fluorescent protein. Interneta lapa ar plašu informāciju par zaļi fluorescējošo proteīnu (GFP), tā izmantošanas iespējām, vēsturi, transgēniem organismiem. Apraksti veidoti populārā angļu valodā.

Wikipedia.org Interneta enciklopēdija. Atrodami pamata fakti par zaļi fluorescējošo proteīnu (uzbūve, fluorescences un ierosināšanas spektri, sastopamība dabā, laboratorijā veiktās GFP izmaiņas). Angļu valodā.

GFP molekulārā struktūra. Interneta resurss par zaļi fluorescējošā proteīna molekulāro uzbūvi, GFP kristāliskās struktūras noskaidrošanu. Atrodami dažāda veida attēli, kas modelē GFP telpisko struktūru. Zinātniskā angļu valodā.

Fluofora molekulārā struktūra un GFP modifikācijas GFP absorbcijas un emisijas spektri. Fluorofora molekulārās struktūras apraksts. Plaša informācija par eksistējošiem GFP veidiem – to molekulārajā struktūrā veiktajām izmaiņām. Zinātniskā angļu valodā.

Fluorescentā mikroskopija Aprakstīti dažādi fluorescenti proteīni (ne tikai GFP) un fluorescentās mikroskopijas metodes. Atrodama plaša foto un video galerija. Instrukcijas dažāda veida fluorescentu attēlu iegūšanai. Angļu valodā.

Autors: Raitis Pečulis
Pēdējās izmaiņas: 2007.01.22