Noderīgi linki

http://www.baertierchen.de/main_engl.html - Viena no visapjomīgākajām (ja ne visapjomīgākā) lapām par gauskājiem, vācu (kā nekā tieši vācietis atklāja tardigradus), bet pieejama arī angliskā versija- liels daudzums informācijas- kvalitatīvu attēlu, video, utt... Iepazīšanos ar gauskājiem vēlams sākt tieši ar šo vietni.

 

http://www.tardigrada.net/main.htm- Tardigradu ziņas! Atrodama gan vispārīga informācija, gan jaunākie raksti. Lapa, šķiet, domāta īstiem ūdenslācīšu fanātiem, lai, piemēram, izlasītu informāciju par jaunāko tardigradu simpoziju, bet būs interesanta arī nejaušam "garāmgājējam".

 

http://tardigrades.bio.unc.edu/- Laba lapa ar tiešām skaistām, profesionālām bildēm un video. Pieejami arī dažādi gauskāju mikroskopēšanas paņēmieni un pāris lapas autoru publikācijas.

 

http://www.tardigrades.de/links.htm- Daudz linku uz lapā par un ap tardigradiem- linki tematiski sadalīti, norāda uz lapām gan angļu, gan vācu valodās. Jāatzīst, ka daži no linkiem nestrādā, bet ir iespējams lapas autoram par to paziņot, uzrakstot e-pastu :) 

 

http://nai.arc.nasa.gov/news_stories/news_detail.cfm?article=tardigrades.cfm- NASAS astrobioloģijas institūta mājas lapā izvietots raksts par gauskāju izdzīvošanu ekstrēmos apstākļos. Autors paskaidro, kāpēc arī astrobiologus interesē šie mazie dzīvnieciņi. Raksts nesatur daudz informācijas, bet ir interesants un viegli lasāms.