SAITES


LATVIJAS DABA
Lapa latviešu valodā par Latvijā sastopamajām augu un dzīvnieku sugām. Augu nodaļā pēc sistemātikas jāatrod graudzāļu dzimta. Tur arī būs aplūkojamas visas pie mums sastopamās graudzāles, neliels to apraksts, raksturīgās pazīmes, attēls un arī izplatības areāls. Augu daļas autors: Normunds Priedītis.

LATVIJAS DABA
Lapa latviešu valodā. Starp citām Latvijas ziedaugu dzimtām ietverts arī graudzāļu dzimtas vispārīgs apskats no biotopu un ekoloģijas viedokļa. Dzimtu aprakstu autors Edgars Vimba.

COLBY COLLEGE STUDY MATERIALS IN BIOLOGY
Lapa angļu valodā. Apraksta liliju dzimtas komelīnu apakšklasi, kurā ietilpst arī graudzāļu dzimta, kas aprakstīta līdzās citām ļoti īsi un kodolīgi. Autors: Raymond B. Phillips.

BILDER UR NORDENS FLORA
Angļu valodā izveidota 581 senu zīmējumu datu bāze, kuras pamatā ir „C.A.M. Lindman's Flora” (Zviedrija 1901.-1905.g.). Lai aplūkotu attēlu, būs sarakstā jāmeklē konkrēta graudzāle pēc tās latīņu valodas nosaukuma.

DIGITAL FLORA OF TEXAS - VASCULAR PLANTS IMAGE LIBRARY
Datu bāze ar dažādu autoru graudzāļu attēliem. Ja zini latīnisko – būs viegli atrast tieši to, ko meklē. Trūkums – tā ir Amerikas Savienoto Valstu flora, taču var rast līdzības.

Lapas un attēlu autore: Daiga Brakmane
Pēdējās izmaiņas: 19.04.2024. 

Uz sākumu