BONSAI



Sākumlapa

Sākam audzēt

Bonsai šķirnes

Bonsai veidošana

Noderīgas saites






Noderīgas saites



http://www.bonsai.lv

Vienīgā internetlapa latviešu valodā, kas veltīta bonsai koku audzēšanai. Gaumīgs lapas dizains, daudzas pundurkociņu fotogrāfijas, taču iztrūkst praktiska informācija par bonsai audzēšanu un veidošanu. Sadaļā “Mēs piedāvājam” aplūkojami kalendāri, dekoratīvās figūriņas, dārza piederumi, bonsai stādi, podi un palikņi (cenas nav minētas). Interesentiem, zvanot uz norādītājiem tālruņa numuriem, ir iespēja sazināties ar VPL Bonsai Centrs Rīga.


http://www.horti.lv

Lai gan neatradīsiet šai lapā informāciju par bonsai, tomēr norādes uz Latvijas Dārzu biedrības semināriem (sadaļā Izglītība) par telpaugu mēslošanu un praktiskajām nodarbībām koku potēšanā varētu būt noderīgas pundurkociņu audzētājiem. Pieejams plašs stādu audzētāju saraksts.


http://www.bonsaiempire.com

Angļu, vācu, spāņu u.c. valodās pieejama plaša un lakoniska informācija par bonsai audzēšanu, kopšanu, veidošanu. Atbildes uz jautājumiem, kā sākt audzēt kociņu, kādu bonsai stilu izvēlēties, iespēja paplašināt zināšanas, aplūkojot ilustrētus piemērus, un pārbaudīt erudīciju interaktīvā aptaujā. Varat pasūtīt stādus, augsni aprīkojumu no ārzemēm, norēķinoties ar kredītkartēm vai PayPal sistēmā.

http://www.ibonsai.net

Internetlapa tiem, kas audzē bonsai vai domā to darīt. Iespēja čatot, uzdot jautājumu vai palepoties kādam no 2664 bonsai audzētājiem 91 valstī, kas reģistrējušies šai lapā.  Bonsai audzētāji apmainās ar fotogrāfijām un idejām angļu, vācu, spāņu un dāņu valodās. Nav sistematizētas informācijas par kociņu audzēšanu, notikumu kalendārā iztrūkst aktualitātes.


http://www.cultline.ru/bonsai/all_bonsai
Visaptveroša informācija par bonsai krievu valodā. Bonsai stili: tradicionālie un īpašie; padomi bonsai audētājiem un izplatītākās kļūdas, kociņu kopšanā, bonsai podu veidi. Bonsai tradīcijas kultūras kontekstā var izpētīt citās šīs Japānai veltītās interneta lapas sadaļās.


http://www.mini-bonsai.com/indexe.html
Japāņu internetlapa, veltīta minibonsai audzēšanai. Daudz labas kvalitātes bonsai fotogrāfiju, kuru skaistums spēj iedvesmot cilvēkus pievērsties šim mākslas veidam. 

Uz sākumlapu


 




Lapas autors

Pēdējās izmaiņas veiktas: 20.01.2008.