KĀPĒC?
KĀ?
MEDIJI
ROZĪNĪTE
LABIE PIEMĒRI
SAITES
LITERATŪRA


Šeit norādītas saites uz institūcijām, kas Latvijā aktīvi komunicē ar sabiedrību par dabas aizsardzības tēmām, jautājumiem, problēmām un notikumiem.
 

Latvijas Republikas Vides ministrija
http://www.vidm.gov.lv/
Galvenā valsts pārvaldes iestāde dabas un vides aizsardzības jomā Latvijā. Vides ministrija nodarbojas ar vides aizsardzības politikas ieviešanu, tai skaitā izstrādā dažādus normatīvos aktus un plānošanas dokumentus vides un dabas aizsardzības nozarē, kā arī pārstāv Latvijas dabas un vides aizsardzības intereses starptautiskās institūcijās.

 

Dabas aizsardzības pārvalde
http://www.dap.gov.lv/
Vides ministrijas tiešās pakļautības iestāde, kas koordinē dabas aizsardzības plānu izstrādi, īpaši aizsargājamu dabas teritoriju, kurām nav savas administrācijas apsaimniekošanu un Vašingtonas konvencijas ieviešanu Latvijā.

 

Latvijas Dabas fonds
http://www.ldf.lv/pub/?doc_id=27867
Latvijas dabas fonds ir nevalstiska organizācija, kas darbojas ar mērķi saglabāt Latvijas dabas daudzveidību. Tas tiek realizēts gan ar sabiedrības izglītošanu par dabas daudzveidības nozīmi, gan veicot reālus apsaimniekošanas pasākumus dabas daudzveidības saglabāšanai.

 

Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāts
http://www.biosfera.lv/lv/news
Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāts ir Vides ministrijas pakļautības iestāde, kas sevī apvieno trīs svarīgas funkcijas – vides aizsardzību, reģiona ekonomisko attīstību un pētniecisko darbu, ieskaitot monitoringu, pētījumus un vides izglītības programmas.

 

Latvijas Dabas muzejs
http://www.dabasmuzejs.gov.lv/notikumi/
Latvijas Dabas muzejs ir Vides ministrijas padotības iestāde, kas vāc Latvijas un pasaules dabas kolekcijas un vispusīgi izmato tās izglītības un zinātnes nolūkos. Muzejs, kā zinātniskā institūcija piedalās Latvijas dabas daudzveidības apzināšanā un popularizēšanā.


Uz augšu

Uz sākumu


Citi bioloģijas fakultātes studentu referāti


© Maija Medne 2008