NORĀDES

šo lapu ir veidojusi zinātnieku, pedagogu un dabas aizstāvju grupa. Lapā atrodama noderīga informācija par abiniekiem, tos apdraudošajiem faktoriem, arī Batrachochytrium dendrobatidis.Šeit pieminēti arī veidi, kā mēs varam saudzēt abiniekus, neizmainot to dabiskās dzīvesvides.

ir Vispasaules Invazīvo Sugu Datubāze (angļu val. Global Invasive Species Database jeb GISD), kurā atrodama informācija par dažādām organismu grupām (mikroorganismiem, zīdītājiem, augiem u.c.), kas ir kļuvušas par invazīvajām sugām un apdraud bioloģisko daudzveidību. Lapa regulāri tiek atjaunota un papildināta ar jaunāko informāciju. Sīkāku infomāciju par Batrachochytrium dendrobatidis var iegūt šeit.

šeit atrodamas norādes uz nozīmīgākajiem brīvpieejas rakstiem par abinieku slimībām, Batrachochytrium dendrobatidis, citrīdijmikozes diagnostiku un dažādu pasaules valstu zinātnieku veiktajiem citrīdiju diagnostikas pētījumiem.

šajā lapā iespējams par brīvu nolādēt Batrachochytrium dendrobatidis gēnu sekvences, iegūt informāciju par B. dendrobatidis genomu. Šī lapa veidota Broad Institūta B. dendrobatidis genoma sekvenēšanas projekta ietvaros.

šajā lapā var atrast jaunāko statistiku par abinieku stāvokli, informāciju par citrīdiju sēni, kā arī uzzināt par AArk dalībniekiem un atbalstītājiem,aktivitātēm un pētījumiem abinieku sugu saglabāšanas nolūkā. Pieejama informācija arī par organizācijas sastādītajiem rakstiem un publikācijām.

uz augšu

uz sākumlapu

Lapas autore: Zane Mintāle
Lapa izveidota: 16.01.2009.
Lapa atjaunota:23.01.2009-10:12