Foto: http://aesopstea.com
Zaļie kaimiņi

Skaistumam

Sākums

Zāļu skapītis

Virtuvei

Skaistumam

Grāmatu skapis

Interesentiem

Autors: Daina Saknīte

Citu autoru darbi

Augu dziedējošās un veselību uzlabojošās īpašības ir iemesls, kāpēc tie tiek plaši pielietoti arī skaistumkopšanā. Nereti mājās gatavota augļu maska aizstāj labākās skaistumkopšanas salonu procedūras. Turpmāk apskatīšu populārākos skaistumkopšanā izmantotos augus.

Tējaskoks

Izcelsmes valsts - Austrālija. Dabisks antiseptiķis, ko droši var izmantot aknes un ādas iekaisumu ārstēšanā. Tējaskoka eļļa stimulē matu augšanu. Palīdz novērst blaugznas.

Šī sviests

Šī sviests atrasts Āfrikā. Nerafinētu Šī sviestu var izmantot kā dabīgu sejas mitrinātāju. Palīdz sadziedēt  sausus elkoņus, sasprēgājušus  papēžus un izlīdzināt rētas.

Džodžoba

Džodžoba ir augs, kas aug sausos apgabalos ASV un Meksikā. To komerciālos nolūkos audzē arī Argentīnā, Izrēlā, Peru un Austrālijā. Džodžoba eļļa, iemasēta galvas ādā, ātri iesūcas un stiprina matus. Tā paātrina matu augšanu un novērš matu galu šķelšanos.

Jūraszāles

Jūraszāles iespējams atrast teju visās pasaules jūras un okeānos, bet neviena nav indīga. Tās ir bagātas ar vitamīniem, kas stimulē matu augšanu un dod tiem enerģiju, lai tie kļūtu veselīgāki mirdzošāki. Jūraszāļu sejas maskas uzlabo ādas tekstūru, mitrina to un novērš ādas sausumu.

Lucerna

Lucerna stiprina vājus un lūstošus nagus, kā arī var uzlabot elpu.

Alveja

Alvejas sula tiek izmantota kā atiseptisks un sāpju mazinošs līdzeklis apdegumiem. Regulāra alvejas lapu želejas lietošana atjauno zaudēto ādas mitrumu un  palīdz tai kļūt mīkstai, starojošai ar jauneklīgu toni un izskatu.

Baziliks

Baziliks tiek izmatots cīņā ar melnajiem punktiem sejas ādā. Tas samazina poras.

Kumelītes

Kumelīte ir nomierinošs augs. Tā palīdz nogurušām un pietūkušām acīm.

Timiāns

Timiāns dziļi attīra ādu un noņem nespodrās un atmirušās ādas šūnas.

Rozmarīns

Rozmarīns ieteicams grumbainai un nogurušai ādai. To var izmantot ādas tīrīšanai, lai atbrīvotos no aknes, sausas ādas un defektiem (rētām). Regulāra rozmarīna lietošana matiem padara tos spīdīgus un veselīgus.



Lapas autors: Daina Saknīte
Lapa pēdējoreiz labota: 20.01.2010.