Papildus informācija

  1. Seawater.no
  2. Lapa, kurā apskatīta Norvēģijas jūras fauna. Lapa ir angļu valodā un tajā pieejams detalizēts ausainās aurēlijas apraksts - tās izplatība, raksturīgās pazīmes, informācija par barības bāzi un vairošanās stratēģiju.

  3. Marinespecies.org
  4. Pasaules jūras sugu reģistrs. Informācija pieejama angļu valodā. Norādīta ausainās aurēlijas taksonomiskā piederbība, latīnisko nosaukumu sinonīmi, sugas izplatība, biotopi, kurās tā sastopama. Pieejamas arī atsauces uz citiem informācijas avotiem par ausaino aurēliju, kā arī fotogrāfijas un īss sugas raksturojošo lielumu apraksts.

  5. Animaldiversity.ummz.umich.edu
  6. Mičiganas Zooloģijas Muzeja Universitātes veidotā dzīvnieku daudzveidību aprakstošā mājas lapa. Informācija pieejama angļu valodā. Aprakstīta ausainās aurēlijas klasifikācija, morfoloģija, izplatība, raksturīgie biotopi. Pieejama informācija arī par vairošanās paradumiem, uzvedību, barošanos un aizsardzību. Pieminēta arī sugas ietekme uz cilvēku ekonomiskajām darbībām.

  7. Eol.org
  8. "Dzīvības enciklopēdija" dzīvnieku un augu sugas aprakstoša mājas lapa. Informācija pieejama angļu valodā. Aprakstīta sugas morfoloģija, vairošanās paradumi, barības bāze, kā arī aizsardzības statuss. Pieejama informācija par pētījumiem un ar sugu saistītu terminoloģiju, kā arī atsauces uz vairākiem literatūras avotiem.

  9. Marinebio.org
  10. Lapa, kas veltīta jūras bioloģijai un jūras biotopu aizsardzībai. Informācija pieejama angļu valodā. Pieejama sugas klasifikācija, raksturota barošanās un uzvedība, kā arī parakstīta sugas morfoloģija izplatība un vairošanās, atrodama informācija arī par sugas pētījumiem un plašs norāžu saraksts uz papildus informācijas avotiem.

  11. Webs.lander.edu
  12. Bioloģijas profesora Ričarda Foxa veidota mājas lapa, kurā viena no apskatītajām tēmām ir bezmugurkaulnieku anatomija. Informācija pieejama angļu valodā. Ļoti plašs ausainās aurēlijas uzbūves apraksts. Sugas sistemātika un sistemātisko grupu apraksts. Apskatīta ari vairošanās stratēģija.

  13. Itis.gov
  14. Integrētā taksonomiskās informācijas sistēma (ITIS). Lapā pieejama informācija par Ziemeļamerikā un citur pasaulē sastopamām augu, dzīvnieku, sēņu un mikrobu sugām. Informācija ir angļu valodā. Aprakstīta ausainās aurēlijas taksonomiskā piederība un izplatība. Pieejama informācija par publikācijām saistībā ar šo sugu, kā arī norādes uz citiem interneta resursiem, kas satur informāciju par ausaino aurēliju.

  15. Buzzle.com
  16. Lapa, kurā publicēti dažādu autoru raksti par plašu tēmu spektru, tostarp arī bioloģiju. Lapā pieejama gan informācija par ausainās aurēlijas taksonomisko piederību, gan sugas fotogrāfija, gan dažādi interesanti fakti par ausainās aurēlija uzbūvi, un ekoloģiju.

  17. LU BF studentu referāti
  18. Lapā pieejami citi Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātes studentu referāti. Tie ir latviešu valodā un ir par dažādām ar bioloģiju saistītām tēmām. Te atradīsiet referātus, kas saistīti ar mikrobioloģiju, zooloģiju, botāniku, vides zinātni, ekoloģiju u. c.


Uz sākumu





Lappusi "Ausainā aurēlija" izveidoja Edīte Sarva

2009.12.15.