Papildinformācija

Šeit jūs varat izlasīt dažādus internetā pieejamus rakstus par Pededzes upi, kā arī iegūt citu noderīgu informāciju.
1. 1001 līkums pa Pededzi

Šajā Vides vēstis veidotajā rakstā jums būs iespēja iepazīties ar citu cilvēku viedokli par Pededzi kā arī par laivošanu tajā. Šis raksts dod ieskatu citu cilvēku piedzīvojumos un iespējams palīdzēs jums saprast ar ko jārēķinās, ja esat nolēmuši izmēģināt laivošanas priekus Pededzes upē.

2. Pededzes attēlu galerija

Šajā mājas lapā ne tikai tekstuāli, bet arī vizuāli ir parādīts, ko nozīmē braukt ar laivu pa Pededzi. Šeit iespējams atrast bildes ar paskaidrojumiem un komentāriem apakšā.

3. Pededzes lejtece

Šajā Latvijas ornitoloģijas biedrības mājas lapā iekļauta informācija par Pededzes upes lejteci. Šeit aprakstīts kādus putnus iespējams novērot, ja atpūšaties Pededzes lejtecē. Dots arī neliels ieskats šīs teritorijas aizsardzības pasākumos. Kā arī aprakstītas galvenās vērtības dabas liegumā kā, piemēram, pļavas, sastopamie bezmugurkaulnieki, zīdītāji un putni. Pieminēta informācija arī par kultūrvēsturiskiem objektiem, kā arī atgādināts par videi draudzīgu atpūtu.

4. Dabas lieguma "Pededzes lejtece" individuālie aizsardzības un izmantošanas noteikumi

Šeit izlasāmi ministru kabineta noteikumi par dabas lieguma "Pededzes lejtece" izmantošanu. Šajos noteikumos atrodama informācija par šīs teritorijas zonējumu, kā arī par atļautajām darbībām. Klāt pievienota arī karte ar pazīmējumiem, kur parādīts zonējums šajā teritorijā.

5. Karte

Šajā mājas lapā atrodamas visdažādākās kartes visdažādākajā mērogā. Iespējams izmantot gan zīmētu, gan ortogrāfisko, gan topogrāfisko karti. Dodoties dabā karte ir ļoti noderīga, tāpēc noteikti derētu ielūkoties šajā lapā tad kad plānojat meklēt piedzīvojumus vai vienkārši atpūsties pēc smagas darba nedēļas pie dabas.

sākums