Noderīgas mājaslapas


http://www.carabidae.ru/

Fantastiska mājaslapa angļu valodā tiem, kas interesējas par skrejvabolēm zinātniskā līmenī. Lieliska sugu attēlu kolekcija un kvalitāte. Iespējas nodibināt kontaktus ar skrejvaboļu speciālistiem. Ļoti smalki un sīki attēlots skrejvaboļu sistemātiskais iedalījums līdz dzimtu līmenim. Norādītas valstis, kurās katra suga ir konstatēta. Pieejama zinātniskās literatūras bibliotēka par skrejvabolēm.


http://www.galerie-insecte.org/galerie/departementN89-carabidae.html

Apsveicama ideja. Skrejvaboles Francijā. Attēlota Francijas karte, kurā, uzspiežot uz kāda no Francijas reģioniem, parādās tur sastopamo kukaiņu saraksts. Kukaiņu sarakstā ir iespēja izvēlēties interesējošo kārtu un dzimtu. Uzklikšķinot uz izvēlētās taksonomiskās grupas parādās attēli ar konkrētām sugām, kas sastopamas attiecīgajā Francijas teritoriālajā vienībā.


http://www.habitas.org.uk/groundbeetles/index.html

Mājaslapa, kas veltīta Īrijā sastopamajām skrejvabolēm. Lapa angļu valodā. Aplūkota Īrijā sastopamo skrejvaboļu bioģeogrāfija, sugas un to apraksti, fotogrāfijas. Lapā ievietots arī parocīgs sugu noteicējs.


http://www.zin.ru/animalia/coleoptera/eng/index.htm

Mājaslapa, kas veltīta vabolēm. Ļoti smalki strukturēta un paredzēta pilnvērtīgai informācijas ieguvei par vabolēm. Tikai diemžēl samērā daudz vērtīgu sadaļu, kas joprojām stāv tukšas. Vērtīga skrejvaboļu fotogrāfiju kolekcija. Labi noder sugu noteikšanas vajadzībām.


http://claude.schott.free.fr/Carabidae/Carabus/Carabidae-liste-planches.html

Franču mājaslapa, kurā atrodami ļoti pārskatāmi attēli dažādām skrejvaboļu ģintīm. Labi noder sugu noteikšanas vajadzībām.


http://www.natuurinformatie.nl/nnm.dossiers/natuurdatabase.nl/i002289.html

Lapa nīderlandiešu valodā, toties ar apbrīnojami skaistiem, melnbaltiem skrejvaboļu zīmējumiem.


http://caliban.mpiz-koeln.mpg.de/reitter1/icon_page_00270.html

Vēsturiska izdevuma „Fauna Germanica” (1908.) skrejvaboļu zīmējumu kolekcija.


http://www.fsoe.se/bilder.htm

Kādas zviedru entomoloģijas biedrības mājaslapas sadaļa, kurā var atrast pāris visai kvalitatīvus skrejvaboļu attēlus.


http://www.geos.ed.ac.uk/research/globalchange/group5b/QuatEnt/page6.html

Izcili kukaiņu un tostarp arī skrejvaboļu krāsu gleznojumi. Autors – Pete Skidmore.


http://en.wikipedia.org/wiki/Ground_beetle

Vispārīgs skrejvaboļu apskats ar daudzveidīgiem piemēriem. Uzskatāmi parādīta skrejvaboļu taksonomiskā piederība un to iedalījums apakšdzimtās. Minēti daži interesanti vēsturiski fakti par skrejvabolēm. Mazliet aplūkots cilvēka pozitīvais un negatīvais vērtējums attiecībā pret skrejvabolēm un to darbības izpausmēm. Teksts angļu valodā.


http://www.earthlife.net/insects/carabids.html

Informācija par skrejvaboļu bioloģiskajām un ekoloģiskajām īpatnībām angļu valodā. Mājaslapas saturs balstīts uz zinātniska rakstura literatūras avotiem.


http://leb.daba.lv/

Latvijas entomoloģijas biedrības mājaslapa. Šeit atrodama informācija par Latvijas entomologiem un to specializācijas virzienu. Ir arī saite uz Latvijā sastopamo bezmugurkaulnieku sugu sarakstu, kurš gan ir nepilnīgs. Neliela fotogrāfiju galerija, kurā gan nav skrejvaboļu. Informācija tiem, kas vēlas iestāties LEB. Lapa angļu valodā.


http://www.killthesebugs.com/beetles.htm

Interesanta mājaslapa. Cilvēkaprāt kaitīgo kukaiņu, tai skaitā skrejvaboļu iznīdēšanai. Diezgan primitīvi apraksti par it kā kaitīgo radījumu un, protams, pārdošanā esošie līdzekļi, kas paredzēti to nonāvēšanai.


Uz lapas sākumu!
Uz sākumlapu!

Lapas autore: Rūta Abaja
Lapa izveidota: 18.01.2010.