Vēl interesantas lapas

  1. www.videsvestis.lv - zaļā dzīvesstila žurnāla mājaslapa, lapā var izlasīt rakstus no žurnāliem, kas vecāki par pašreiz iznākušajiem (šobrīd var izlasīt 2011. gada decembra numuru un vecākus). Raksti par visu aktuālāko Latvijas dabā. Ir pieejami arī videoklipi par dažādām ar dabas resursiem saistītām tēmām. Arī šeit ir atrodams īpaši interesants raksts par hibrīdapšu izmantošanu.
  2. www.fs.fed.us - Amerikas mežu servisa mājaslapa. Tajā atrodama informācija ne tikai par Amerikas mežu servisa jaunākajiem projektiem, bet piedāvā aplūkot arī dažādu ASV mežu kartes, dažādus ar dabu un dzīvniekiem saistītus foto, un pat spēles bērniem. Šajā lapā ir atrodama ļoti noderīga informācija par apsēm ( ne tikai par to zeltaino skaistumu rudenī).
  3. http://coopext.colostate.edu/4DMG/Trees/aspencan.htm - Šeit aplūkoti plusi un mīnusi apšu izmantošanai ainavas apstādījumos. Raksta autors ir ar lielāku pārliecību, ka apses ir tikai "pagaidu koki", kas augsni sagatavo citu koku augšanai. Kāpēc apses arī neizskatās tik labi apstādījumos kā dabiskajā ainavā mežos - lasiet šeit.
  4. http://www.2020site.org/trees/aspen.html - šajā lapā var atrast informāciju par daudziem kokiem. Par apsi šeit var uzzināt, sākot no to sistēmiskās piederības, izskata īpatnībām un ģeogrāfisko izplatību. Taču, manuprāt, visinteresantākā informācija šajā lapā ir par to, kā apse ir iedvesmojusi rakstniekus, aprakstot skaistas ainavas, mieru un harmoniju.
  5. http://photography.nationalgeographic.com - mans absolūtais favorīts, izvēloties ekrānsaudzētāju. Un tieši šeit ir atrodama skaista fotogrāfija ar apsēm, kuru zeltainās lapas jo īpaši izceļās uz baltās mizas fona. Fotogrāfiju var lejuplādēt, izmantot kā ekrānsaudzētāju, un priecēt sevi, kad tiek izmantots dators!
Uz sākumu
Gunita Apsīte, 12.01.2012.