Noderīgas saites:

http://www.antropogenez.ru/
Lapā tiek apskatītas dažādas ar cilvēka evolūciju saistītas tēmas. Pieejams plašs katalogs ar dažādu hominīdu aprakstiem, kurā uzskaitītas hominīdu atlieku atradumu vietas un aprakstīti tajās izdarītie atradumi.

http://www.bradshawfoundation.com/journey/
Interaktīva cilvēku migrācijas shēma, kurā norādīti migrāciju laiki un virzieni, kā arī dabas apstākļi, kas ietekmēja migrāciju, piemēram, ledus laikmets ar pazeminātu jūras līmeni un Tobas vulkāna izvirdums.

http://www.rdos.net/eng/asperger.htm
Plašs informācijas klāsts par dažādām tēmām, saistībā ar izvirzīto hipotēzi, ka Aspergera sindroma veidošanās iemesls varētu būt neandertāliešu un mūsdienu tipa cilvēka krustošanās.

http://www.sciencedaily.com/releases/2011/08/110825141635.htm
Šajā rakstā tiek parādīts, ka mūsdienu populācijas, kuras izveidojušās ārpus Āfrikas, krustošanās rezultātā ar neandertāliešiem un deņisoviešiem mantojušas cilvēku imūnsistēmas gēnus, kādi nav sastopami Āfrikas populācijās.

http://www.ng.ru/science/2011-09-28/9_narody.html
Šajā rakstā tiek ilustrēts unikālais laika posms, kas turpinājās līdz pat 40 000 gadu senai pagātnei, un Altaja kalni kā īpašs reģions, kurā sastapās praktiski visi seno cilvēku veidi un dažādas seno cilvēku tautas.

Ainārs Baginskis 19.01.2013
  • Uz sākumu
  • Kopējais referātu saraksts