Uz sākumu

Izmantotā literatūra


    Šīs mājas lapas sagatavošanai tika izmantoti gan izmantotās literatūras sarakstā minētie interneta resursi, gan arī autores pašas novērojumi par kukaiņu nozīmību cilvēku dzīvēs.


1. Adrese, kurā var ne tikai izlasīt vispārīgu informāciju par kukaiņiem un to daudzveidību, bet arī iegūt plašas zināšanas par katru kukaiņu kārtu. Tekstuālā informācija ir arī papildināta ar attēliem.
http://latvijas.daba.lv/dzivnieki/posmkaaji/kukainhi/ 

2. Lapa angļu valodā, kurā paskaidrots apputeksnēšanās mehānisms, izskaidrojot arī katras zieda sastāvdaļas nozīmību. Pieminēti arī ziedu pielāgojumi konkrētam apputeksnētājam.
http://www.mbgnet.net/bioplants/pollination.html

3. Interesanta lapa angļu valodā, kurā var uzzināt, kas ir entomofāgija. Apskatīti gan ar vēsturi saistīties fakti, gan arī kukaiņu uzturvērtība. Pieminēti arī ar kukaiņu ēšanu saistītie riska faktori.
http://insectsarefood.com/what_is_entomophagy.html

4. Adrese angļu valodā, kurā var uzzināt visu par kāpuru terapiju. Apskatīta gan terapijas vēsture, gan arī tās pamatbūtība. Izskadrots arī, kāda veida kāpuri var tikt izmantoti terapijā. 
http://www.monarchlabs.com/mdt

5. Informatīva lapa angļu valodā, kurā var uzzināt gan par kukaiņu kolekcionēšanas vēsturi, gan arī par tās izplatību. Sniegta noderīga informācija arī par metodēm kukaiņu iegūšanai un uzglabāšanai.
http://en.wikipedia.org/wiki/Insect_collecting
 

Lapas autors: Sintija Valucka

Pēdējie labojumi veikti:2013.01.21-10:40