Uz sākumu

Papildliteratūra


    Mājas lapā sniegtā informācija ir ļoti vispārīga, bet, ja radusies interese šo tematu apskatīt padziļināti, noteikti var izmantot gan šeit minētos papildlietratūras avotus, gan arī daudzus citus!


    Vieni no čaklākajiem ziedu apputeksnētājiem kukaiņu pasaulē ir tieši bites. Ja radusies vēlme iegūt vairāk informācijas par bišu lomu ziedu apputeksnēšanu, šī būs noderīga lapa. Lapa ir latviešu valodā.
http://www.bakker-holland.lv/artikel/padomi/tematiskie-darzi/darza-dzivnieki-un-kukaini/bites-derigie-kukaini-/

    Ja radusies vēlme iegūt papildinformāciju par kāpuru terapiju, tad šajā adresē to var iegūt. Apskatīta gan terapijas vēsture, gan mūsdienu pielietojums. Ir arī informatīvs attēls. Lapa ir angļu valodā.
http://en.wikipedia.org/wiki/Maggot_therapy

    Interesants raksts latviešu valodā par Eiropas Komisijas plānu izpētīt kukaiņu uzturvērtību, lai novērstu badu pasaulē un palīdzētu dabai, samazinot lielopu audzēšanas apjomus.
http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/57783/eiropa-edis-kukainus

    Raksts latviešu valodā par kaitēkļiem, kas varētu apmesties koka mājās. Pieminēti dažādi kokgrauži, mizgrauži, kā arī skudras. Uzskaitītas arī pazīmes, pēc kurām var konstatē kukaiņu klātesamību.
http://www.videsvestis.lv/content.asp?ID=64&what=54

    Kukaiņu iedvesmotus mākslas darbus var apskatīt zemāk minētajā adresē. Māsklinieki savdabīgā veidā mākslas darbu radīšanai ir izmantojuši gan pašus kukaiņus, gan to daļas. Lapa ir angļu valodā.
http://webecoist.momtastic.com/2010/05/12/jeepers-creepers-10-insanely-original-insect-inspired-artists/





Lapas autors: Sintija Valucka

Pēdējie labojumi veikti:2013.01.21-10:40