SĀKUMS ATTĒLI
IZMANTOTIE AVOTI
NODERĪGAS SAITES
CITI REFERĀTI




Noderīgas saites

http://www.fi.edu/learn/heart/index.html - šeit var iegūt noderīgu un interesantu informāciju par cilvēka sirdi. Par sirds attīstību, uzbūvi, asinsvadiem, sirds veselību, kā arī vēsturiskus faktus par kardioloģiju. Lapa ir angļu valodā.

http://www.livescience.com/22486-circulatory-system.html - šeit var izlasīt par to, kas ir cirlulatorā sistēma, kādas ir tās funkcijas, un kādas ir izplatītākās cirkulatorās sistēmas slimības. Iespējams iepazīties arī ar pārsteidzošiem faktiem par sirdi un izlasīt par svarīgiem vēsturiskiem pagrieziena punktiem. Lapa ir angļu valodā.


http://www.humankinetics.com/excerpts/excerpts/multiple-mechanisms-involved-in-regulating-blood-flow-during-exercise - šeit iespējams lasīt par dažādiem fizioloģiskajiem  mehānismiem, kas kas ir iesaistīti asins plūsmas regulācijā slodzes laikā. Lapa ir angļu valodā.

http://www.neslimo.lv/pme/?name=asinsrite - šeit iespējams iepazīties ar informāciju no "Populārās medicīnas enciklopēdijas" (1984.) par cilvēka asinsrites sistēmu. Lapa ir latviešu valodā.

http://www.cvphysiology.com/Blood%20Flow/BF006.htm - šeit var iegūt informāciju par dažādiem kardiovaskulārās fizioloģijas principiem. Tai skaitā, par reaktīvās hiperēmijas modeli cilvēka organismā. Lapa ir angļu valodā.

http://www.hemodynamicsociety.org/hemodyn.html
- šeit ir apkopota svarīga informācija par to, kas ir hemodinamika, kā arī ir iespējams apskatīt terminu skaidrojošo vārdnīcu, lai izprastu jaunos terminus. Lapa ir angļu valodā.

Lapu veidoja: Evelīna Urtāne
Veidošanas datums: 12.12.2013.