SAITES

            1.    Bucknell University: http://www.departments.bucknell.edu/biology/resources/msw3/browse.asp?id=14100015

Apskatīta zirga (Equus caballus Linnaeus, 1758) vēsturiskā izplatība un uz neskaidro izcelšanos balstītie strīdīgie sistemātikas jautājumi mūsdienās.

2.    Poļu Zirgu Audzētāju asociācija (Polish Horse Breeders Association): http://pzhk.pl/en/breeding/polish-breeds/stud-book-of-origin-of-konik-polski-breed/

Poļu zirgu (Konik poliski) šķirnes apraksts (šķirnes veidošanās, raksturīgās īpašības un eksterjers, galvenie izmantošanas virzieni, ērzeļu līnijas u.c.), audzēšanas mērķi, un prasības dzīvnieku iekļaušanai ciltsgrāmatā.

3.    Lielo zālēdāju tīkla mājas lapa (Large Herbivore Network): http://www.lhnet.org/konik-horse/

Poļu zirgu raksturojums, taksonomiskais statuss, pamatojums izmantošanai dabisku un daļēji dabisku zālāju atjaunošanā un saglabāšanā, vēsturiskā izplatība. Lapā ir pieejama informācija arī par tarpānu, kā iespējamo Poļu zirgu tiešo priekšteci.

4.    The Sixth Extinction: http://www.petermaas.nl/extinct/speciesinfo/tarpan.htm

Mājas lapa satur informāciju par nesen izmirušiem un izmirstošiem dzīvniekiem, tai skaitā Eiropas tarpānu – savvaļas zirgu pasugu, kuru uzskata par vienu no mājas zirga priekštečiem, kā arī selektīvās audzēšanas rezultātā iegūtajām mūsdienu zirgu šķirnēm, kas piemērotas izdzīvošanai savvaļai līdzīgos apstākļos.

5.    Pasaules dabas fonds (izdevums): http://www.pdf.lv/uploads/dokumenti/Lielo_savvalas_zaledaju_gramata.pdf

Pasaules Dabas fonda izdevums „Lielo savvaļas zālēdāju dabiskā ganīšanās” – ietver informāciju par savvaļai līdzīgos apstākļos dzīvojošo zirgu ekoloģiju, to nozīmi dabiskas ainavas un bioloģiskās daudzveidības atjaunošanā un uzturēšanā.

Uz sākumlapu


Lapu veidoja: Iveta Kļaviņa
Izveides datums: 2014/01/19