Resursi internetā ar noderīgu informāciju par Eryngium maritimum

http://www.british-wild-flowers.co.uk/
Mājaslapa, kurā apkopoti attēli ar augu sugām, kas sastopamas Lielbritānijas un Īrijas teritorijā, tajā skaitā Eryngium maritimum. Attēli ļoti labas kvalitātes un daudzveidīgi.


http://www.blackwell-synergy.com/loi/MEC
Zinātniskā žurnāla Molecular Ecology mājaslapa. Šeit atrodams liels skaits zinātnisko rakstu par populāciju ģenētikas pētījumiem dažādām sugām, jaunākās metodes molekulārajā ekoloģijā un dažādi interesanti pētījumi. Lielākajai daļai rakstu pieejamas pilnās versijas.

http://rucus.ru.ac.za/~wolfman/Essays/PCR2.html
Resurspunkts par molekulārajā ekoloģijā biežāk pielietojamām PCR metodēm. Koncentrēti aprakstītas RAPD (Random Amplifies Polymorphic DNA), AFLP (Amplification Fragment Length Polymorphism), mirkosatelītu un ISSR (Inter-Simple Sequence Repeats) metodes.

http://www-biol.paisley.ac.uk/bioref/Tracheophyta/Eryngium_maritimum.html
University of Paisley mājaslapas sadaļa, kurā piejama informācija par Eryngium maritimum -  sugas raksturojums, izplatība un attēli. Resurspunkts satur informāciju arī par citiem augiem, gan arī par dzīvniekiem, sēnēm, vienšūņiem un baktērijām. Liels daudzveidīgas informācijas apjoms.


http://www.likecureslike.org/eryngium%20mar.htm
Resurspunkts, kurā apskatīta Eryngium maritimum izmantošana dziedniecībā. Plaši aprakstītas ārstnieciskās īpašības, kas piemīt šai sugai, bioloģiski aktīvo vielu iedarbība uz dažādiem cilvēka orgāniem, ārstniecībā izmantojamās auga daļas u.c. ar medicīniska rakstura informācija.



Uz sākumu


Baiba Ieviņa
23.01.2007