Norādes

  1. Ja ir vēlme iegūt papildinformāciju par cilmes šūnām, tad to var izdarīt dotajā adresē. Nereti parādās arī jaunumi par atklājumiem medicīnā, tajā skaitā - cilmes šūnu izpētē. Atlūkojamā lapa ir angļu valodā.
  2. http://www.news-medical.net/health/What-are-Stem-Cells.aspx

  3. Izmantojot interneta bibliotēku Wikipedia var iegūt papildinformāciju par to diferenciāciju un iedalījumu atkarībā no diferenciācijas potenciāla un atklājumu vēsturi. Aplūkojamā lapa in angļu valodā.
  4. http://en.wikipedia.org/wiki/Stem_cell

  5. Avots, kurā var iegūt pamatpriekšstatu par to, kā tiek kultivētas embrionālās (pluripotentās) cilmes šūnas. Tiek paskaidrots kāpēc ir nepieciešams barotājslānis (feeder layer). Aplūkojamā lapa ir angļu valodā.
  6. http://www.biology-online.org/articles/generating-embryonic-stem-cells/laboratory-cultivation-embryonic-stem-cells.html

  7. Mājaslapa, kurā var aplūkot daudzas ļoti kvalitatīvas un smalki aprakstītas bildes, kurās attēlotas dažādas cilmes šūnu ultrastruktūras. Bildes iegūtas izmantojot atšķirīgas mikroskopijas metodes. Aplūkojamā lapa ir angļu valodā
  8. http://www.stemcellresources.org/library_images.html

  9. Avotā var iegūt papildinformāciju par hematopotētiskajām šūnām, kas ir multipotentas mezenhimālās šūnas. Ir smalki aprakstīta to funkcijas un diferenciācijas marķieri. Aplūkojamā lapa ir angļu valodā.
  10. http://en.wikipedia.org/wiki/Hematopoietic_stem_cell

Sākums

 

 

 

Reinis Vangravs Pēdējās izmaiņas lapā 2013.01.20-22:47