NATERERA NAKTSSIKSPĀRNIS
Myotis nattereri (Kuhl, 1818)

Ķermeņa garums 42 – 50 mm
Apakšdelma garums 36 – 44 mm
Auss garums 16 – 20 mm
Svars 5 – 14 g
Naterera naktssikspārnis
Pazīmes. Vidēju izmēru sikspārnis. Atšķirībā no citām naktssikspārņu sugām astes lidplēves brīvā mala abpus astes galam uzbiezināta (atgādina ar gumiju savilktu auduma malu) un klāta ar divām cietu sariņu rindām. Ausis relatīvi garas, to gali nedaudz atlocīti atpakaļ, ausu radziņš ļoti garš, ap 2/3 no ausu garuma, šaurs, galā adatveidīgi nosmaiļots. Spārna lidplēve piestiprināta pie pēdas ārējā pirksta pamata. Piesis, atšķirībā no citām sugām, “S” veidā izliekts. Epiblēmas nav. Lidplēves un ausis pelēkbrūnas. Muguras apmatojums pelēcīgs, daudziem īpatņiem tas asi kontrastē ar ļoti gaišo vēderu. Āda uz purna gaiša, nereti iesārta vai ar oranžu nokrāsu.
Līdzīgas sugas. Ūdeņu naktssikspārnis un dīķu naktssikspārnis, kas samērā viegli atšķirami pēc lidplēves, ausu un auss radziņa formas.
Izplatība, sastopamība. Reti, visu gadu.
Paslēptuves, kolonialitāte. Vasaras mītnes Latvijā nav atrastas, ziņu par vairošanos trūkst. Paslēptuves, domājams, koku dobumos. Ziemo alās un lielos pagrabos ar augstu gaisa mitrumu.
Lidojums, barošanās biotopi. Medī mežos, bieži virs ūdeņiem, 1–4 m augstumā. Samērā lēns un ļoti manevrējošs lidojums. Spēj īslaicīgi plivināties uz vietas un uzlasīt uz augu lapām vai zariem sēdošus kukaiņus un zirnekļus.